Beschrijving

*Op zondag 27 juni 2021 is er een 'Kijk en koop dag'. Let op; een bezichtiging is uitsluitend mogelijk op afspraak, neem daarvoor contact op met makelaar Herman de Jong via Tel: 06-164 06 750.
De Molen Hoeve is naast een geweldige plek om te wonen met paarden faciliteiten op een breed perceel ook een schitterende mogelijkheid voor uw bedrijf of kantoor aan huis ( glasvezel aansluiting aanwezig ) vanwege de bedrijfsbestemming voor de loods/schuur (van 695 m2 groot) op een perceel van 5.955 m2. 
UITSLUITEND EEN WOONBESTEMMING IS HIER OOK MOGELIJK. De Gemeente Hollands Kroon heeft deze bestemmingswijziging al gedeeltelijk voorbereid.
De 4 percelen zijn gezamenlijk 11.925 m2 groot, tel daarbij op een riante woning met 5 grote slaapkamers, waarvan 2 slaapkamers op de begane grond, een kantoorruimte aan huis en paarden faciliteiten en dan kunt u al uw dromen in 1 keer verwezenlijken. 
Bekijk de plattegronden en kadastrale kaart in de brochure, op de website van Zater makelaardij.
De richtprijs is € 850.000,- k.k.

Indeling

Entree:
De entree van circa 3,39 x 2,72 Mtr. is naast de schuur/loods aan de voorzijde van de woning gelegen en bied ruimte aan de deur naar de bijkeuken, de verbindingshal met toegang tot de proviand ruimte en de gang naar de slaapkamer en kantineruimte in de loods/schuur. Zowel de entree als de bijkeuken, verbindingshal, gang en slaapkamer zijn voorzien van een plavuizenvloer.

Verbindingshal en Proviand-ruimte:
Naast de entree bevind zich deze verbindende ruimte tussen de entree en de schuur/loods van circa 3,28 x 1,98 Mtr. die is voorzien van een keukenblad met water aansluiting en tevens toegang geeft tot de achter gelegen proviand-ruimte van circa 3,28 x 2,19 Mtr.

Slaapkamer 1 op de begane grond:
Via de gang die grenst aan de entree komt u in de riante slaapkamer van circa 7,08 x 3,28 Mtr. die is voorzien van een wastafel en een inbouwkast over de gehele breedte van de kamer.
* Deze ruime slaapkamer van 23 m2 is NIET als gebruiksoppervlakte wonen aangemerkt door de verkopende makelaar, en valt dus buiten de vermelde 199 m2 gebruiksoppervlakte wonen.

Bijkeuken:
In deze ruimte van circa 3,84 x 3,20 Mtr. staat de Nefit Ecomline HR CV opstelling en treft u de toegangsdeuren naar de toiletruimte en de woonkamer aan. Ook de wasmachine en droger staan hier opgesteld. Tevens zijn er hier nog 2 flinke inbouwkasten aanwezig. De bijkeuken is voorzien van een vlizotrap naar de ruime bergzolder.

Toiletruimte:
De toiletruimte heeft daglichtinval is geheel betegeld en voorzien van een plavuizenvloer, een hangtoilet en een fonteintje.

Woonkamer:
De woonkamer is voorzien van een doorgelegde laminaatvloer, elektrische zonwering aan de voorzijde en de wanden en het plafond zijn voorzien van spuitwerk.
Via de deur naar de naastgelegen hal komt u in de kantoorruimte en ruime slaapkamer op de begane grond, tevens is hier de trap naar de verdieping met nog 3 ruime slaapkamers.

Keuken:
De open keuken is tuingericht, in een L-vorm opgesteld en voorzien van een natuurstenen werkblad, een RVS spoelbak met mengkraan en een tapkraan van de ingebouwde waterzuivering installatie, een apothekerskast, verlichting en inbouwstopcontacten onder de bovenkasten, een 4-pits keramische kookplaat, RVS afzuigkap, een ruime koel-vrieskast, een combimagnetron en een vaatwasser.
Het plafond is vanwege de ‘vide’ erg hoog wat een geweldige ruimtelijkheid oplevert.
Via de schuifpui met convectorput komt u in de achtertuin.
Alle kozijnen zijn voorzien van isolatieglas.

Hal:
In de hal van circa 6,26 x 1,89 Mtr. naast de woonkamer bied toegang tot de kantoorruimte en slaapkamer op de begane grond, de meterkast en de hard houten trap naar de 1e verdieping.

Meterkast:
De vernieuwde meterkast is voorzien van 10 stuks 230 Volt groepen, 1 groep voor de zonnepanelen en 1 groep van 380 Volt voor de krachtstroom in de loods/ werkplaats. Tevens bevind zich hier de schakelaar voor de 3 elektrisch bedienbare zonweringen.

Kantoorruimte op de begane grond:
Via de hal naast de woonkamer komt u in de afsluitbare kantoorruimte van circa 3,73 x 3,01 Mtr. met uitzicht over de achtertuin, de woning is voorzien van een glasvezelkabel aansluiting.

Slaapkamer 2 op de begane grond:
Via de hal naast de woonkamer komt u in de slaapkamer op de begane grond van circa 3,73 x 3,07 Mtr. met uitzicht op de voortuin.

Buitenruimte/ tuin:
Met een totale oppervlakte van bijna 12.000 m2. Is er voor de nieuwe eigenaar uiteraard nog van alles mogelijk als uiteindelijk gewenste indeling. 
Waar te beginnen en waar te eindigen zonder ergens iets te kort te doen is bijna niet mogelijk … er is zoveel!
Op dit moment staat er een half open kapschuur met stenen buitenhaard/ BBQ op het riante omliggende betegelde terras, de tuin is verder aangelegd met diverse zonneterrassen en beplanting. Voor de paarden is er een door volwassen bomen omsloten rijbak naast de loods/schuur en zijn er ook 2 paardenweides aangelegd, de tussenliggende ruimte is voorzien van een enkele kinder-speeltoestellen en een drietal fruitbomen (Peer, Appel en Stoofpeer) het gehele perceel is omsloten door een volwassen bomensingel wat voor veel privacy en luwte zorgt.
Aan de voorzijde van het perceel staat ter hoogte van de entree een houten garage met aangebouwde ren voor kippen/ kleinvee.
Parkeer gelegenheid is er volop, zowel voor als achter de schuur/loods en in de garage uiteraard. 

1e etage:
Via de overloop kunt u met behulp van de vlizotrap op de zeer ruime zolder verdieping komen, indien gewenst kan er na het realiseren van een vaste trap hier nog meer woonruimte worden gecreëerd.
De overloop is voorzien van een Veluw dakraam en bied toegang tot de separate toiletruimte, de badkamer en 3 riante slaapkamers.

Toiletruimte:
Deze separate ruimte is met 2,86 x 1,44 Mtr. best riant te noemen en is voorzien van een dakraam, een hangtoilet en een fonteintje.

Badkamer:
De riante badkamer heeft daglichtinval door het Velux dakraam, is geheel betegeld en voorzien van een ligbad met inbouw thermostaatkraan, een badkamermeubel met veel opbergruimte, een douche ruimte met thermostaatkraan, een designradiator en heeft elektrische vloerverwarming.

Slaapkamers op de 1e etage:
Alle 3 slaapkamers zijn van een behoorlijke afmeting met ruim 15 en 2x ruim 11 vierkante meter, 1 van de slaapkamers is voorzien van een dakkapel. 

Loods/ schuur:
De schuur/ loods van circa 695 m2. circa 22 x 31,6 Mtr. heeft een bedrijvenbestemming.
Het dak is in 2018 geheel vernieuwd en voorzien van 22 zonnepanelen.
De bedrijfsloods is voorzien van een betonvloer, aan de voorzijde van de loods zijn 2 schuifdeuren geplaatst, via het afsluitbare en geasfalteerde pad aan de voor en zijkant van de loods komt u via een verhard buitenterrein en de overheaddeur gemakkelijk met groter materieel binnen. 
De grote ruimte in het midden is circa 31,60 x 11,77 Mtr. 
Verder zijn er aan de zijkant nog 2 binnen stallen van circa 6,60 x 5,00 Mtr. en 11,00 x 5,00 Mtr. en een derde voormalige stalruimte van circa 14,00 x 5,00 Mtr.
Aan de andere zijde is er nog een kantine van ruim 27 m2. en een werkplaats van circa 66 m2. met 380 V krachtstroom aansluiting en een eigen toegangsdeur/ buitendeur.

Bijzonderheden:
Er is een KPN glasvezel aansluiting aanwezig voor het internet en TV.
- Uitsluitend een woon-bestemming is hier ook mogelijk, de gemeente Hollands Kroon heeft deze bestemmingswijziging al grotendeels voorbereid.
- De bestemming van het geheel is een combinatie van Wonen, Bedrijvigheid en Tuin/ Grasland.
- Het kadastrale perceel A 351 heeft de bestemming Wonen - Erf – Tuin en is 1.000 m2 groot.
- Het kadastrale perceel A 390 heeft de bestemming Bedrijvigheid (industrie) - Erf - tuin en is 4.955 m2 groot.
- Het kadastrale perceel A 387 heeft de bestemming Terrein (grasland) en is 2.740 m2 groot.
- Het kadastrale perceel A 400 heeft de bestemming Terrein (grasland) en is 3.230 m2 groot.
- Op de kadastrale kaart van A 351 staat de loods/schuur niet vermeld, omdat het kadaster alleen de hoofd bebouwing intekent op de kadaster kaart en niet de bijgebouwen.
- Er is een alarmsysteem door de gehele woning/ het pand aangelegd met doorschakeling.
- alle elektrisch bedienbare zonneschermen zijn aan elkaar gekoppeld en zijn voorzien van wind-beveiliging.
- ruime aangelegde achtertuin met veel privacy en uitzicht. 
- vernieuwde meterkast met 12 groepen en een 380 Volt krachtstroom aansluiting.
- de 22 zonnepanelen zijn in 2018 geplaatst en zijn op basis van huur-koop met een maandbedrag van € 95,36 aan huur/ koopkorting, aan het einde van de looptijd zijn de zonnepanelen eigendom.
- de huurkoop van de zonnepanelen kan indien gewenst ook worden afgekocht.
- elektrische zonwering buiten met windbescherming.
- veel parkeergelegenheid op eigen terrein/ eigen grond.
- Andere mogelijkheden zijn o.a.; Gehandicaptenwoning / Seniorenwoning / Kangoeroewoning of Kangaroewoning / Mantelzorg / Zorgwoning / Zorgboerderij of Zorg boerderij / Kantoor aan huis / Vrijstaand Gelijkvloers wonen, Dubbele bewoning, Paard / Paarden faciliteiten, er is ook voldoende ruimte bij deze woonboerderij om een eigen zwembad aan te leggen.

Bouwjaar:
Woning: origineel 1937
Loods: onbekend maar het dak is in 2018 vernieuwd en voorzien van 22 zonnepanelen.

Inhoud woning:
600 m3.

Gebruiksoppervlakte wonen:
Circa 199 m2. (zonder de 1e slaapkamer op de begane grond van 23 m2 meegerekend)

Oppervlakte overige inpandige ruimte:
Circa 37 m2.

Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte:
Circa 15 m2.

Oppervlakte externe bergruimte:
Circa 15 m2.

Totale gebruiksoppervlakte:
266 m2.

Perceeloppervlakte:
11.925 m2.

Energielabel:
Definitief energielabel E

Elektra:
11 groepen en 2 aardlekschakelaars.
1 groep 380 Volt / Krachtstroom

Verwarming:
De Nefit Ecomline HR is in 1999 geplaatst.

Warmwatervoorziening:
Via CV/ combiketel

Isolatie:
Vrijwel alle kozijnen zijn voorzien van isolatieglas.

Kadastrale gegevens:

Gemeente	: Wieringermeer
Sectie		: A
Nummers 	: 351, 387, 390 en 400
Ter grootte van 	: 1 hectare, 19 are en 25 centiare (totaal 11.925 m2)

Kenmerken